Popularni postovi

Testiran med na 45 vrsta testova

 Testiran med 45 vrsta na testova sa porijeklom iz Kine (uključujući Tajvan) ,Novog Zelanda, Australije i mnogih drugih zemalja i regije.:Testirano je pet pokazatelja, uključujući antibiotike, ostatke pesticida, doping sirupa, hidroksimetil furfural i mikroorganizme, te je upoređena sigurnost, autentičnost i svježina ovih proizvoda.

Med je nektar ili tjelesni sekret koji pčele uzimaju iz biljaka. Kvaliteta i prinos meda donekle ovise o "dobrom ili lošem" tijelu pčele.

Stoga pčelarska industrija može koristiti neke antibiotike za liječenje i smanjenje vjerovatnoće pčelinjih bolesti kako bi povećala proizvodnju meda.

Najčešće korišteni antibiotici uključuju tetracikline, hloramfenikol, nitrofurazon i infloksacin.Peće ih mogu apsorbirati i prenijeti u med, uzrokujući ostatke i prijeteći ljudskom zdravlju.

45 vrsta testova za upoređivanje meda: 2 vrste su otkrile antibiotike, 11 vrsta je sadržalo pesticide i 7 vrsta pomiješano sa sirupom!

Med je poznata prirodna hranjiva hrana. Ali, kupujete li zaista čisti, svježi med? Koje su neskrivene nesigurnosti skrivene u slatkom medu?

U julu 2018. godine „Choice“ je testirao 45 uobičajenih predpakiranih meda i Manuka med (med porijeklom s Novog Zelanda).


Uključujući poznate marke kao što su Comvita, Baoshengyuan, Xifeng, Fengzhibao, Marka saća, Lansi, Yifengyuan, Yangkang, Zelena marka, Xilai itd. Porijeklo je iz Kine (uključujući Tajvan) i Novog Zelanda, Australije i mnogih drugih zemalja i regije.

Rezultati su otkrili da su dva meda, uključujući Damiaokou i Xilai, imala više antibiotika, a 11 vrsta meda, uključujući Lansi, Luyinpai, Aibisu i Superbee UMF, imalo je ostatke pesticida. Damiaokou, Yangkang i Yifengyuan imali su ostatke pesticida. Sumnja se na sedam drugih vrsta miješanog sirupa.Da bi bili krivotvoreni; pet kao što su Fengzhibao, Jiadelu i Superbee UMF imaju visok sadržaj hidroksimetila i slabu svježinu.

Među tim antibioticima, metronidazol je potvrđen kao kancerogen u eksperimentima na životinjama; nitrofurazon je takođe genotoksični kancerogen, što može izazvati genetske mutacije.

Iako trenutno ne postoje ograničenja dnevnog unosa za gore navedena dva antibiotika, mnoge zemlje i regije, uključujući Kinu, Sjedinjene Države i Europsku uniju, ne dopuštaju upotrebu metronidazola i nitrofurazona na prehrambenim životinjama.


Tags:med,kontrola meda,rezultati meda,