Med,nešto malo o medu,kako se koristi i čime te još neka znanja o medu.
Budući da med ima određenu kiselost, metalne posude ili metalne kašike treba izbjegavati što je više moguće kako bi se izbjeglo rastvaranje metala.
Med je slobodni šećer i treba ga unositi umjereno, a pretjerani unos slobodnog šećera može povećati rizik od gojaznosti i karijesa.
Med ima mnogo upotreba. Može nahraniti slezinu i želudac i navlažiti suhoću. Može se koristiti i za vanjsku upotrebu, a može uzrokovati čireve na koži i liječiti vodu, vatru i oparine.
Uzmite med za piće, temperatura vode treba biti ispod 60 ℃, kako ne bi uništio njegove hranjive sastojke.
Budući da med ima određenu kiselost, metalne posude ili metalne kašike treba izbjegavati što je više moguće kako bi se izbjeglo rastvaranje metala.
Med je slobodni šećer i treba ga unositi umjereno, a pretjerani unos slobodnog šećera može povećati rizik od gojaznosti i karijesa.
Med ima mnogo upotreba. Može nahraniti slezinu i želudac i navlažiti suhoću. Može se koristiti i za vanjsku upotrebu, a može uzrokovati čireve na koži i liječiti vodu, vatru i oparine.
Uzmite med za piće, temperatura vode treba biti ispod 60 ℃, kako ne bi uništio njegove hranjive sastojke.